Vyhlášení nejlepších leteckých sportovců 2015

Tisková zpráva – Vyhlášení nejlepších leteckých sportovců 2015

1.dubna 2016 od 13.00 hodin se v Leteckém muzeu Metoděje Vlacha na letišti v Mladé Boleslavi uskuteční Slavnostní ocenění nejlepších leteckých sportovců a osobností za rok 2015. Vyhlašování proběhne v celkem 17 kategoriích leteckých sportů. Součástí vyhlášení bude doprovodný program ve formě vystoupení modelářů, prohlídky muzea a krátké závěrečné letové ukázky.

Slavnostní ocenění, které se koná pod záštitou předsedy Poslanecké sněmovny a pod patronací Podvýboru pro vědu, výzkum, letectví a kosmonautiku Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR, pořádají Aeroklub ČR, Letecká amatérská asociace ČR, Český balónový svaz, Klub leteckých modelářů Svazu modelářů ČR, a Plachtařský Old Timer Klub ČR s Klubem leteckých novinářů Syndikátu novinářů ČR a s Leteckým muzeem Metoděje Vlacha.

Pořádající organizace pojímají tuto akci jako výraz uznání podílu sportovních letců na dobrém jménu českého letectví a českého sportu doma i ve světě, jako příležitost k poděkování těm nejlepším i k jejich podpoře do nové letecké sezóny.

Ocenění budou předána významnými hosty, kterými jsou zejména předseda Poslanecké sněmovny Parlamentu České republiky Jan Hamáček, předseda Podvýboru pro vědu, výzkum, letectví a kosmonautiku Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR František Laudát, hejtman Středočeského kraje Miloš Petera a Primátor města Mladá Boleslav Raduan Nwelati.

Mezi vyhlašovanými jsou úřadující Mistři světa a Evropy v leteckých sportech a osoby, které věnovaly život rozvoji národního i mezinárodního sportovního letectví.

Letošní předávání cen je unikátní, zvlášť proto, že v roce minulém se reprezentantům České republiky podařilo nashromáždit významné množství sportovních úspěchů a medailí z Mistroství Evropy a světa. V některých odvětvích letectví jsme se o to pokoušeli i desítky let. Což ale potvrzuje, že naše současná úroveň leteckých sportů je jedna z nevyšších ve světě.

 

V Praze dne 31. 3. 2016

 

Tisková zpráva