2. vrtulníkové mistrovství České republiky 2016

Již 2.mistrovství České republiky proběhne opět na letišti v Podhořanech ve dnech 18. – 21. srpen 2016. V minulém roce se již jednalo o závod s mezinároní účastí a nebude tomu jinak ani v letošním roce. K dnešnímu datu jsou přihlášeny 4 ruské, 3 německé, 2 polské posádky, dle zdrojů přibudou posádky ze Slovenska, Velké Británie a Běloruska. Za Česko se zúčastní 5 posádek. Dojde k rozšíření soutěžních disciplín v rámci závodu – poprvé se u nás poletí Freestyle. Také letošní rok bude zajímavý tím, že mezi přihlášenými jsou i pilotky – konkrétně Zhuperina Elena, účastnice světových leteckých her konaných v Dubaji na přelomu listopadu a prosince 2015, kde i Česká republika měla zastoupení 2 posádek.

„Věřím v hladký  průběh celé soutěže, vše již máme připraveno a na závod se více než těšíme. Přijďte se všichni podívat. Chceme ukázat, že i Česká republika je schopna hostit závody na vysoké úrovni s mezinárodní účastí. Vrtulníkový sport je zde zcela nový, ve světě více známý, v Česku si teprve získává své první fanoušky. “ Uvedl hlavní organizátor a zároveň účastník závodu Eduard Malina.

Přijďte podpořit české družstvo, které letos již podruhé pojede prezentovat Českou republiku na mistrovství světa ve vrtulníkovém létání!