Víkend kotrmelců bez motoru

  • víkendu 15. a 16. října proběhne na letišti v Benešově náborová akce současných plachtařů na zahájení akrobatického výcviku. Z původního termínu 8. a 9. října byla akce přesunuta z důvodu nepříznivého počasí. Omlouváme se za komplikace.

Akce je určena pro zájemce o akrobacii na kluzácích především z místních aeroklubů AeČR. Vážní zájemci o výcvik a létání akrobacie na kluzácích, nečlenové AeČR, mohou přímo na místě podat přihlášku do Aeroklubu ČR prostřednictvím pořadatele akce – klubu GAC Benešov. Plachtaři si mohou vyzkoušet různě náročné kategorie bezmotorové akrobacie a mohou se seznámit s jejich pilotáží ve dvoumístných cvičných kluzácích se zkušenými akrobatickými instruktory nebo trenérem těchto kategorií Milošem Ramertem. Podmínkou je platný pilotní průkaz nebo alespoň rozlétaný pilotní výcvik, ovšem s platným osvědčením zdravotní způsobilosti. Nejde tedy o lety s pasažéry.

Jednoduchou akrobacií kategorie BASIC, která je dostupná všem plachtařům, si můžete ve dvojím řízení vyzkoušet na typech L-23 Super Blaník a Grob G-103A Twin II. Při sportovní akrobacii kategorie SPORTSMAN zažijete soutěžní sestavu v kluzáku Schleicher ASK-21. Obraty nebo sestavu kategorie INTERMEDIATE zažijete v L-13AC Acro Blaník a pokročilou akrobacii kategorie ADVANCED ve dvoumístném soutěžním akrobatickém speciálu MDM-1 FOX. Pouze pro tuto náborovou akci jsme snížili běžné úhrady za cvičné lety na dotovanou úroveň podle následujícího rozpisu : úhrada za akrobatický let včetně kluzáku, přistávacích poplatků a aerovleku do výšky 1200m pro let v L-13AC a MDM-1 Fox  za  1650,- Kč. Aerovlek do výšky 1000m s L-13 AC a MDM-1 FOX  za  1450,-Kč. Pro cvičné kluzáky ASK-21, Twin II a L-23 bude možné vybrat 3 různé výšky vypnutí z aerovleku : 1200m za  1500,-Kč;  1000m za 1250,-Kč a 800m za 1000,-Kč.

Současně 8.10.probíhá na modelářském letišti na severním okraji letištní plochy podzimní modelářská akce  „Předveď a prodej“ , což může býti zajímavé pro ty z vás, co také modelaří. 9.10. se zase můžete ve stejné lokalitě zúčastnit drakiády. Informace nal eznete na : www.minfo.cz/nesvacily.