Světový pohár v Indoor Skydiving 2016

Ve dnech 11. až 16. října proběhl Světový pohár v Indoor Skydivingu 2016 v polské Varšavě.

Česká výprava na WCIS do Varšavy byla jedna z největších a rozhodně se účastníci neztratili.
Freestyle: 3 místo Martin Dědek 7. místo Jakub Harrer
DW2: 10 místo Jan Turek a Čestmír Frič
FS4 Female: 7 místo CZ Ladies
FS4 Open: 10 místo HF Bad Boys a 20. místo HF Michal Chicks
FS4 Junior: 5. místo HF Cubs a 8 místo HF Flies

http://ipc-wcresults.org.uk/Warsaw_16/Default.html

http://www.fai.org/…/42350-event11214-delegation-czechrepub…

Celá výprava byla ubytována v Rest Hotelu, který je hned vedle tunelu. Rest hotel byl součástí dění celé soutěže. Přízemí hotelu sloužilo pro odpočinek a přípravu závodníků. Největší část výpravy tvořili členové FS týmů. Dva dětské týmy zvládly atmosféru závodů bez větších problémů. Chování všech Cubs a Flies bylo a všichni se ve zdraví vrátili v neděli do náručí rodičů.

Jako generálka na MS 2017 se ukázalo, že naše juniorské týmy musí přidat při tréninku tak, aby stačily na týmy z Francie a Kanady. V open kategorii Bad Boys potvrdili možnost získání bodů MŠMT. Svojí výkonností se pohybují do 10. místa ve 22 členném startovním poli. Ve Female kategorii jsme postoupili o jedno místo výše ale pro získání bodů bude potřeba na příští rok zvednout výkonnost.

Úspěchem největším je bronzová medaile Martina Dědka ve freestylu a sedmé místo Jakuba Harrera.

V disciplíně DW2 v závěru rozhodlo jedno kolo a odstavilo naši dvojici na 10 místo. Do budoucna ale je možné v této disciplíně aspirovat na medailové pozice.

Jako trenér výpravy jsem se účastnil schůzky FS4 se zástupci IPC. Poznámky a ůkoly z této zchůzky jsem předal našim zástupcům na IPC – Jirkovi Blaškovi a Šárce Blaškové.

Vše pro Vás sepsal Jan Klapka.