Šestý ročník ELT – liga ve větrném tunelu

  1. dubna 2017 proběhlo 6. kolo 6. ročníku Evropské tunelové ligy v Pražském větrném tunelu Hurricane Factory. ETL je již tradiční seriál závodů v disciplíně FS4 – čtyřčlenná družstva vytvářejí vylosované tvary v pracovním čase 35 vteřin. Každá soutěž má 10 kol. Letošní seriál soutěží začal  11.listopadu.

Přihlásilo se 13 týmů ve 4 kategoriích. Nejvíce přihlášených týmů bylo v nejtěžší kategorii AAA. 5 týmů soutěžilo v této kategorii a na medaili bylo potřeba získat v průměru 18 bodů v každém kole.

V Kategorii AA závodily čtyři týmy  a pro medaili bylo potřeba létat více jak 13 bodů na kolo.

V kategorii A vzplanul lítý boj o první a druhé místo. Mimozemky nakonec zvítězily o 35 bodů. Jedině v kategorii Rookies byl jeden juniorský tým, který závodil hlavně sám se sebou. Všichni jim ale drželi palce k dosažení nejlepších výkonů.

Ceny pro první tři v kategorii jsou letový čas, který všichni využijí na přípravu na Mistrovství republiky, která se koná dne 29.4. 2017 opět v letňnském větrném tunelu – Hurricane Factory.

Z Mistrovství České republiky v Indoor Skydiving vznikne i krátký dokument pro Českou televizi od Air Zone TV. Nenechte si takto velkou akci ujít.