MČR v plachtění v Příbrami, 7. den – počasí dává zabrat

Sobota 1. 7. 2017 – 7. soutěžní den

Počasí prvního prázdninového dne, s čerstvým větrem a nárazy až 15 metrů za sekundu, asi netěší děti na prázdninách u vodních ploch a rozpačití jsou i plachtaři na Otevřeném mistrovství České republiky v bezmotorovém létání na letišti v Příbrami. Ale nízké a střední oblačnosti není tolik jako včera, kdy se odletěly dvě třídy a tak pořadatelé jsou pro dnešní den opatrně optimističtí. Vzlety jsou naplánovány na čas 11:30 a první půjde do vzduchu třída Combi 15m, na níž se včera nedostalo, po ní odstartují třídy OPEN a Club. V tuto chvíli pořadatelé zvažují s ohledem na počasí vhodný směr a rozsah úloh. Odpoledne se očekává zase zhoršení počasí.

Aktuální předpověď počasí umožňuje jen kratší úlohy ve směru na jih a jihovýchod od Příbrami. Všechny kategorie poletí úlohy AAT stanovené na dvě a půl hodiny. První vzlet v 11:30. Pokud se podaří dnes všem třídám své úlohy odletět, bude zbývat jediná úloha do splnění oficiální platnosti šampionátu. Výhled počasí na zítřek s přechodem okluzní fronty a deštěm ale znamená pro piloty spíše odpočinkovou neděli. Občasné místní přeháňky budou i dnes.

Ocenění za vítězství ve včerejší úloze ve třídě COMBI OPEN pro Lukasze Wójcika z Polska. Vlevo ředitel závodu Tomáš Rendla.

Zdroj: airZone.TV