Mistrovství České republiky v přesném létání 2018

MISTROVSTVÍ ČESKÉ REPUBLIKY V PŘESNÉM LÉTÁNÍ 2018

Ve dnech 17. – 20. 5. 2018 se uskutečnilo na letišti v Josefově Mistrovství České republiky v přesném létání pro rok 2018. Akci opět úspěšně zorganizoval Aeroklub Jaroměř.

Soutěž začala ve čtvrtek 17. 5. 2018, kdy večer proběhl zahajovací briefing, na kterém byly soutěžícím sděleny ředitelem soutěže Martinem Rezkem základní informace o provozu na letišti a hlavní rozhodčí Martin Hřivna seznámil přítomné soutěžící se změnami pravidel FAI pro přesné létání pro rok 2018. Na závěr briefingu jsme všichni minutou ticha uctili památku zesnulého Honzy Brskovského, prezidenta Letecké amatérské asociace ČR.

V pátek 18. 5. 2018 se letěla první soutěžní etapa, ve které zvítězil Luboš Hájek za AK Strakonice před Tomášem Rajdlem a Petrem Jonášem (oba z Leteckého centra ČR). Odpoledne pak proběhly tréninky v přistání.

V sobotu 19. 5. 2018 se uskutečnila druhá soutěžní etapa. Zvítězil opět Luboš Hájek před Davidem Černým a Janem Havlíkem (oba AK Liberec). Odpoledne proběhla soutěž v přistání, kterou na prvních místech ovládli Jiří Jakeš z AK Jičín před Ivo Lengálem z Brna a Davidem Černým.

Neděle 20. 5. 2018 rozhodla třetí etapou, kde první se umístil Petr Jonáš před Lubošem Hájkem a Ivo Lengálem o celkovém pořadí Mistrovství republiky v přesném létání 2018. Mistrem se stal Luboš Hájek z AK Strakonice, prvním vice-mistrem Petr Jonáš z Leteckého centra ČR, druhým vice-mistrem pak Ivo Lengál z AK Brno. Nejlepším zahraničním soutěžícím se stal Robert Šošovička z AK Dubnica nad Váhom.

Mistrovství ČR v přesném létání 2018 je tedy úspěšně za námi a je nutné poděkovat AK Jaroměř za jeho perfektní organizaci, hezké ceny pro vítěze a trička pro všechny účastníky mistrovství. Rovněž počasí oproti mírně nepříznivé předpovědi vyšlo perfektně. Tratě stavěli František Železný a Petr Vestfal, rozhodčí byla Eva Trhoňová.

Na snímku Petra Vestfala jsou první tři soutěžící v celkovém pořadí, další snímky Martiny Burianové jsou k dispozici  odtud https://www.zonerama.com/Link/Album/4340586

Úplné výsledky včetně všech tratí a letů všech soutěžících jsou díky Martinovi Hřivnovi k nahlédnutí na http://www.flynavigation.eu/index.php?id=3&lang=cz v sekci Závody 2018.

 

Jiří Dodal
předseda jury