Moravský pohár v přesnosti přistání je pro rok 2019 uzavřen

Dne 14.9.2019 byl ukončen Moravský pohár 2019 v přesnosti přistání parašutistů na letišti v Olomouci poslední soutěží tohoto poháru, a to Pohárem města Olomouce.

Troufám si říci, že za opravdu hodně složitých povětrnostním podmínek proběhlo 5 kol této soutěže, naštěstí tentokrát bez zranění a podobných nepříjemností. Meteo podmínky se podepsaly na celkových výsledcích, ale kdo umí, ten umí. Pohár města Olomouce vyhrála Lenka Buršová z PK Hranice, která se nejlépe vypořádala se všemi nástrahami počasí. Další místa obsadili veteráni, kteří nejlépe „prodali“ své zkušenosti. Na druhém místě Láďa Puchýř z PK Liberec a třetí Pavel Nytra z PK Ostrava. Zmínil bych netradičně i velmi velké a příjemné překvapení na čtvrtém místě v osobě Petra Nytry z PK Ostrava.

Moravský pohár 2019 měl opět na stupních dvě holky, jak se pomalu stává na Moravě tradicí. V letošním ročníku vítězství opravdu o pověstný chloupek ubránil Rosťa Salamon z PK Ostrava, druhá skončila stálice posledních let Lenka Buršová z PK Hranice a na třetím místě nakonec skončila Blanka Vojtková z PK Prostějov. Kategorii kadetů zaslouženě vyhrál již zmiňovaný Petr Nytra z PK Ostrava.

Letos bylo do Moravského poháru zařazeno 5 soutěží, což pravděpodobně bylo naposledy a podle organizátorů se možná budeme muset obejít opět bez Beskydského poháru. Celkem se letošního ročníku zůčastnilo rekordních 47 závodníků, bezpochyby i spojením Beskydského poháru s MČR v jednom termínu. I tak se ale jedná o velmi slušnou účast, která snad nebude vyjímkou.

Chtěl bych touto cestou poděkovat a vyzvihnout všechny organizátory jednotlivých soutěží, kteří se zhostili organizace všech soutěží s maximálním nasazením a patří jim náš dík, že se vůbec můžeme na těchto soutěžích scházet. Současně bych chtěl poděkovat i zástupcům AeČR v čele s Jirkou Blaškou, Honzou Bečkou a dalšími, kteří se snaží najít alespoň nějaké peníze na tréninkové i soutěžní seskoky a přispívají i na důstojné ceny pro ty nejlepší.

Celkové výsledky zde.

Text: Rosťa Salamon

dav