Češi na finále evropské parašutistické ligy v Belgii

Ve dnech 20. a 21. září 2019 se konal 16. ročník finále European Skydiving League, kterého se účastnily tři české týmy. Dva v kategorii AAA a jeden v kategorii A.

Tyto závody se pořádají tradičně v zemi, která předešlý rok vyhrála takzvaný „spirit ESL“. Loni se to podařilo Belgii a letos zvítězila Velká Británie. Ta ale nechala organizaci na Skydive Spa (Belgie). I vzhledem k tomu že polovina závodníků byla ze zaměstnanců místní drop zóny.

HF Flying Cirkus jako český národní tým obsadil 5. místo s 121 body na 9 kol.  Místní kameraman, kterého oslovili přes internet, je každým seskokem obíral o jeden bod, ale asi nemá souvislost, že při vyhlášení seděl jako Brit s vítěznou britskou výpravou 🙂

M tým jako druhé české želízko v ohni sbíral důležité mezinárodní zkušenosti a umístění na posledním místě je vůbec nemrzí, protože předvedli svůj nejlepší letošní výkon.

V kategorii A, tým Hi5 zvítězil v ESL. Trochu kalilo radost, že je porazily tři Katarské týmy, které soutěžili mimo ESL, protože nejsou z Evropy.

Počasí závodu první den přálo a odskákalo se 6 kol v AAA a 5 kol v ostatních kategoriích. Druhý den začalo foukat od jihu, což je na letišti Skydive Spa problematický směr. Odpoledne se však vítr umoudřil a doskákaly se 3 kola ve všech kategoriích.

Závěrečná party se vydařila a v tombole vyhrál hlavní cenu David Brabec z týmu Hi5.

Všem týmům z České republiky doporučujeme účast na těchto závodech jako skvělou mezinárodní zkušenost.

Na výsledky je možné se podívat zde: http://nspace.co.za/intime/InTimeMeetDetails.aspx?CID=58&DBID=48&MID=237&IT=1

Text: Jan Klapka „Gejza“