Finále parašutistického Světového poháru ve švýcarském Locarnu

Ve dnech 27. 9. – 29. 9. 2019 proběhlo poslední finálové kolo série Světového poháru v klasickém parašutismu, tentokrát ve švýcarském Locarnu.  A jak je to v posledních měsících zvykem, čeští reprezentanti opět přivážejí ty nejcennější kovy.

Přestože v tomto posledním závodě Dukla Prostějov nezískala zlatou medaili, ale „pouze“ stříbrnou, v celkovém poháru obhájili 1. místo již po čtvrté v řadě. Druhý tým Dukly Prostějov skončil čtvrtý o pouhé 3 cm, které je dělili od třetího místa.

Z jednotlivců byl nejšikovnější zkušený matador Jiří Gečnuk, který se sedmi nulami (tedy perfektní výsledek) a jedním seskokem, při kterém „šlápl“ 3cm urval 2 zlata (senioři, masters) a to ho také katapultovalo na 2. místo v celkovém hodnocení jednotlivců-senioři a na nejvyšší místo na stupních vítězů v kategorii Masters.

Junior Petr Chládek obsadil 3. místo, čímž pro něj celkové hodnocení juniorů skončilo bramborovou příchutí.

V pohárové sérii se neztratil ani Oldřich Šorf (5.místo) a Hynek Tábor (11.místo). A v samostatném závodu byl pátý ještě Petr Směšný.

Česká reprezentantka Michaela Mynářová, která se účastnila pouze čtyř závodů světového poháru, obsadila v italském Belluno 1. místo, v rakouském Thalgau 3. místo, a nyní 2. místem v Locarnu dosbírala celou sadu medailí a skončila s celkovými výsledky na třetím místě v kategorii žen série Světového poháru 2019.

Text: Martina Bednářová