Konečně! Od 7. dubna mohou letci do vzduchu!

V rámci Mimořádného opatření č. 395, příloha 2, ze 6. dubna 2020, které upřesňuje činnosti k ochraně obyvatelstva před vnikem a šířením onemocnění COVID-19 se povoluje v bodu 3. sportování na venkovních sportovištích, v parcích, v přírodě a na jiných veřejně přístupných místech. V odůvodnění se píše, že Za splnění uvedených podmínek se tak lze věnovat celé řadě sportů, zejména:

… 

– sportovnímu letectví,

a to na venkovních sportovištích. 

Zdravý pohyb, zejména v podobě shora uvedených sportů, přispívá k udržování dobrého zdravotního stavu lidí, což napomáhá prevenci vzniku onemocnění včetně COVID-19.

Celý text zde: https://www.vlada.cz/assets/media-centrum/tiskove-zpravy/w200406b-0395.pdf

Jak jsem nedávno informoval, od pondělí 30. 3. jsem se shodou náhod dostal do situace, kdy bylo potřeba něco udělat pro zahájení plachtařské sezóny 2020 – a když je jen jeden a pak pár dalších lidí, co můžou něco udělat, tak to prostě musí udělat. A tak jsem se zasnažil jak se dalo a… JE TO TU! Poděkování za neuvěřitelných sedm dní života a zásadnímu příspěvku k zahájení sezóny patří Davidovi Jágrovi z ÚCL, Zdeňkovi Jelínkovi z Ministerstva dopravy a hlavně v první řadě Milanovi Hniličkovi z Národní sportovní agentury, který nás mezi ostatní sportovce zařadil a umožnil tak bezproblémový průběh celého procesu. Bez těchto lidí by to nešlo.

Zítra se dovíme další podmínky k provádění letů ze strany a výklad ze strany MD a CAA. Každopádně sportovnímu létání už nic nebrání. A CPSka smutně mlčí…. 😉

mch.