Výcvik dvojvleků v Podhořanech

Rada Východočeského aeroklubu Pardubice zve plachtaře na dlouho plánovanou akci, kterou je létaní dvojvleků na letišti Podhořany. Přijeďte a získejte unikátní kvalifikaci, kterou sice již dnes moc nevyužijete, ale na druhou stranu je málo šancí si takovou příležitost užít. 
 
Akce se uskuteční v termínech 12.–13. 6. 2021 a 19.–20. 6. 2021. O tom, zda-li využijeme oba dva termíny, či jen jeden, rozhoduje počasí a váš zájem. K dispozici bude L60 Brigadýr co by vlečný letoun a 2x L13 Blaník s instruktory z LKPN. Po získání kvalifikace „dvojvleky“ je možné létat na vlastních kluzácích nebo po předložení pojištění odpovědnosti za škodu, případně jiného krytí nákladů škody, na kluzácích VAP.
 
  Ceny za létání jsou následující:
  • Cena za vzlet L60 pro získání kvalifikace do dané výšky –  300 Kč pro kluzák.
  • Cena za L13 z LKPN – 18 Kč/min.
Jen pro upřesnění – pro získání kvalifikace je potřeba minimálně čtyři vzlety. Dva s instruktorem z přední a zadní pozice, dva v sole z přední a zadní pozice. Průměrné délky letů se pohybují v intervalu 10–14 min. Ve volných intervalech mezi výcvikem budou probíhat seskoky členů Paraklubu Dukla, kteří nám díky zapůjčení L60 tuto akci vůbec umožnili uskutečnit.
 
Vzhledem k tomu, že je to již od začátku plánováno jako víkendová akce, je pro účastníky večer připravena neformální zábava – jeden až dva, možná tři sudy kutnohorského piva, grilované maso a promítání filmu. Možnost přespání v ubytovacích kapacitách letiště. Mějte na paměti, že ubytování bude „aeroklubového“ typu a vlastní spacák se vám může hodit. Tyto večerní aktivity jsou samozřejmě možné pouze za příznivého stavu aktuální covid situace, která si snad zachová současný příznivý trend.
 
Vzhledem k plánování jak letových, tak ubytovacích kapacit bychom vás chtěli požádat o sdělení zájmu o výcvik nejpozději ve čtvrtek v podvečer, podle konkrétního termínu víkendu.
 
S jakýmikoliv dotazy se obracejte na:
Na akce zve a na účastníky se těší Rada Východočeského aeroklubu Pardubice.