Finále světového poháru v přesnosti přistání Locarno 2021

Ve dnech 24.-26. září 2021 se ve švýcarském Locarnu konalo finále světového poháru v přesnosti přistání. Tým Dukly 2 byl aktuálně na prvním místě a Dukla 1 na druhém. Během pátku a soboty se podařilo odskákat 7 kol ve slunečném počasí.
Večer se konal briefing, na kterém se mělo rozhodnout, zda kvůli velice špatné předpovědi na neděli se bude pokračovat osmým kolem nebo se závod ukončí. Dukla 1 byla v té chvíli na třetím místě se ztrátou dvou centimetrů na první místo a zároveň vedla SP. Bohužel pro nás se rozhodlo pokračovat i v neděli. Závěrečné kolo se několikrát přerušovalo kvůli dešti nebo velmi nízké oblačnosti. Nakonec se celé kolo doskočilo a Dukla 1 skončila na čtvrtém a Dukla 2 na sedmém místě. Díky tomu, že německý tým skončil na děleném prvním místě s týmem Itálie, odsunul Duklu 1 z celkového prvního místa SP.
Celkově tedy zvítězil německý tým o pouhých 5 bodů před Duklou 1 a 2 na společném druhém místě. V jednotlivcích byl nejlepší z našich Miloslav Kříž na třetím místě. V kategorii Master byl rovněž třetí Jiří Gečnuk.

Během měsíce října se Dukla přesune na dva tréninkové kempy do španělského skákacího střediska Empuria Brava. Zde se bude připravovat ve skupinové akrobacii na nadcházející vojenské MS, které se bude konat od 15.listopadu v katarském Dauhá.