Úspěch českých juniorských týmů FS4 indoor skydiving v Polsku

Specializovaný Server na indoor a outdoor skupinovou akrobacii parašutistů NSL News (National Skydiving League) informoval ve dvou článcích o úspěších našich juniorů v Polsku.


Server NSL News 19. listopadu informoval, že Jan Klapka vezme čtyři české FS4 týmy na výlet do Polska na halovou soutěž Flyspot Open. Ukázalo se, že česká výprava v Polsku byla ještě početnější a tvořilo ji celkem šest týmů, což odpovídalo počtu polských týmů.

Čtyři ze šesti týmů vyhrály své kategorie a Poláky sfoukli jako svíčku. Podle nedávno zveřejněných výsledků se dalo očekávat, že HF Cubs vyhrají soutěž třídy AAA. Polský národní indoor a outdoor tým Flyspot Sky4Four skončil s nejvyšším průměrem za 10 kol 22,2 bodů, což byl nejlepší výsledek od příchodu Joanny Hulboj do týmu v září 2019. To však zdaleka nestačilo na stále ještě úřadující český tým FS4 juniorských mistrů světa z roku 2019 HF Cubs. Ti zahájili svůj comeback s průměrem 25,7 bodů na začátku měsíce na domácí půdě v Praze a v Polsku získali 24,2 bodů.

Tým HF Flying Rebels kopírují cestu trenéra Jana Klapky k českým juniorským úspěchům. Server NSL News pravidelně upozorňuje, že Česká republika je domovem HF Cubs, úřadujících juniorských mistrů světa ve třídě FS4, kteří se nyní posunuli výš, aby příští rok soutěžili ve třídě FS4 žen na FAI Indoor World Cup v dubnu 2022.

Příští Indoor World Meet je naplánován na duben 2023 na Slovensku a to je událost, kde budou HF Flying Rebels oficiálně bojovat o příští titul mistra světa.


Články na NSL News:
https://www.skyleague.com/news/152362/
https://www.skyleague.com/news/152366/

 

FS4 (Formation Skydiving-4) – Skupinová akrobacie čtyřčlenných družstev 

Čtyři parašutisté vyskočí ve formaci ve výšce 3200 metrů z letadla spolu s kameramanem, který celý průběh seskoku natáčí. V pracovním čase 35 sekund mění družstvo pozice ve formaci podle předem stanovené osnovy. Každý tvar má hodnotu jednoho bodu. Počet soutěžních kol je deset a tým s nejvyšším bodovým součtem vítězí. Pro hodnocení je zvolena komise rozhodčích, která hodnotí seskoky podle předloženého záznamu kameramana. Analogicky probíhá soutěž ve větrném tunelu, kde chybí kameraman, protože kamery jsou přímo v tunelu, a sportovci nevyskakují z letadla. Soutěží se v čtyřčlenných (FS4) a osmičlenných (FS8) týmech ve větrném tunelu i venku při seskoku z letadla.