Belgium Open 2021 – Airspace, Charleroi

Ve dnech 11.–12. 12. 2021 se v belgickém Charleroi konalo Otevřené Mistrovství Belgie v indoor skydivingu. Za Českou republiku zde reprezentovali Tobiáš Chaloupka a David Ciru Ferrera. Kluci závodili hned ve třech disciplínách.

Ve Freestyle Open soutěžil Tobiáš Chaloupka proti závodníkům z Belgie, Singapuru, Německa, Anglie a Izraele. Ve velice vyrovnané soutěži získal nakonec druhé místo za Kyrou Poh ze Singapuru.

Čistě český tým v disciplíně Dynamic-4-Way se nepovedlo sestavit, a tak se Tobiáš připojil k týmu ze Singapuru a David k týmu z Belgie. Singapurský tým byl nejrychlejší ve všech kolech závodu a obsadil první místo. Davidův tým bojoval do poslední chvíle s dalším belgickým týmem o třetí místo. Nakonec se to podařilo a bronz byl doma.

V Dynamic-2-Way měli David s Tobiášem, jako tým “Us”, velmi úspěšný první den závodů, kdy se po kvalifikačních kolech vyšplhali na třetí místo. Druhý den se týmy nasadí do turnajového pavouka, dle výsledků z kvalifikace. Us už se prokousali pouze přes první kolo a po dvou chybách Tobiáše skončili na sedmém místě.

Poděkování patří Aeroklubu ČR za podporu talentovaných českých sportovců, a dále pak klukům za skvělou reprezentaci ČR na světové scéně indoor skydivingu.

Za freefly ČR,
Radek Meduna a Tobiáš Chaloupka