Parašutisté vezou stříbro z Dubaje v přesnosti přistání

Ve dnech 8.–17. prosince 2021 se konal poslední závod sezóny ve Spojených arabských emirátech. Tento závod se již tradičně konal v Dubaji a byl, stejně jako Expo 2020 kvůli epidemii koronaviru přesunut z loňského roku.


Letošního ročníku se zúčastnily týmy reprezentace v přesnosti přistání, canopy piloting (přistání na rychlých padácích) a indoor 4-way (skupinová akrobacie ve větrném tunelu).

Přesnost přistání reprezentoval tým Dukly Prostějov ve složení Libor Jiroušek, Jiří Gečnuk, Hynek Tábor, Bonifác Hájek a Ondřej Žák. Po prvotních technických a časových problémech se Dukla prosadila a umístila za vítěznou Itálií na druhém místě před třetím Ruskem. Nejlepší z našich Hynek Tábor se umístil na pátém místě.
Závěrem bychom chtěli poděkovat Marku Nogovi (firma SUBFOSSIL OAK), který nás provedl českým pavilonem na výstavě Expo a nadstandardně se o nás postaral při dalších opakovaných návštěvách. Děkujeme!

 

Český tým byl v Dubaji velmi úspěšný

České reprezentantky na soutěži „1st Dubai International Tunnel Championship“ vybojovaly zlatou medaili. Celkovým počtem bodů 266 z 10 kol porazily o dva body ruský tým a o 47 bodů třetí Italy. Další den získal tým parašutistů v Canopy pilotingu bronz. Více zde: https://www.aeroklub.cz/2021/12/17/zlato-tymu-hf-cubs-z-dubaje/