ME a Světový pohár v Belgickém Charleroi – naši mají světový rekord

Druhý soutěžní den se nám vydařil a pokračovali jsme v tabulkových předpokladech tak, jako první den.

V kategorii FS Female jsou HF Cubs po 8 kolech stále první – vedou o devět bodů před Francouzkami. Dnešní čtyři kola byla technického rázu, tvořená převážně z bloků – dva tvary spojené předepsaným přechodem. Tým HF Cubs ukázal, že je dobře připraven a je schopen pracovat ve vysoké rychlosti i při velkém tlaku vrcholové soutěže. Včerejším výkonem v druhém kole byl podle jury stanoven nový světový a evropský rekord v počtu bodů na jedno kolo v kategorii Female FS4.

V kategorii FS4 juniors jsou Flying Rebels první, vedou o 14 bodů před Francouzi. Dnešní technické lety složené převážně z bloků jim umožnili zvětšit svůj včerejší náskok. Druhý juniorský tým Chameleoni ztrácí po šesti kolech devět bodů na druhé místo, takže dnes neztratili a zítra mohou jen získat.

V kategorii FS 4 Open si HF Flying Circus stále vede velice dobře. Ve Světovém poháru je na 6 místě a Evropském pořadí dokonce na 3 pozici po 8 kolech. Stále ale není rozhodnuto a zítřejší dvě kola prověří jejich psychickou odolnost, protože to, že umí létat již dokázali a mají 3 body náskok před Meraki z Velké Británie.

Tým VFS 4 létal i dnes dle svých možností velice dobře ale zatím to stačí pouze na 11 příčku. 

V kategorii Dynamic Flying D4W máme dvě želízka v ohni, dva týmy, které včera absolvovaly takzvanou kvalifikaci. Týmu Czech 1 se podařilo po rozpačitém začátku zlepšit svůj výkon a jsou v kvalifikaci na 5 místě. Tým Cawabonga bohužel dobrý začátek neudržel a v kvalifikaci je nyní na sedmé příčce. Pořadí v kvalifikaci určuje, s kým budou létat vyřazovací kola systémem nejhorší s nejlepším. Dnes proběhnou první kola ale bohužel až večer po uzávěrce tohoto příspěvku

V kategorii Dynamic Flying D2W se náš tým umístil až na 17 místě, ale i tak budeme našim Matkám držet palce, aby se jim dnes povedl první Tournament.

Držte všem závodníkům palce. Zítra začínáme s juniory létat v 8:00. Můžete sledovat živě https://www.youtube.com/watch?v=0bo53a9oIlo

Sledujte výsledky s videi na http://results.worldskydiving.org/FrontEnd/ResultSet/247

Video ze čtvrtka 7. 4. 2022 – FS4 a VFS4: https://fb.watch/cg3-bqb_Pm/

Video ze čtvrtka 7. 4. 2022 – Dynamik a FreeStyle: https://fb.watch/cg3U65cUHn/