ME a Světový pohár v Belgickém Charleroi přinesl medailové žně

Třetí den Mistrovství Evropy a Světového poháru naštěstí nepřinesl žádná překvapení a naše FS 4 týmy pokračovaly v nastavené úrovni svých sportovních výsledků

Mohu s hrdostí oznámit, že vezeme mnoho medailí z FS4!

V disciplíně FS4 Female tým HF CUBS vybojoval zlatou medaili ze Světového poháru i z Evropského mistrovství celkovým výkonem 285 bodů za 10 kol. V kombinované tabulce výsledků (Open a Female dohromady) skončily na čtvrtém místě za Belgickým armádním týmem Hayabusa.

V disciplíně FS4 Open se tým HF Flying Circus výkonem 260 bodů umístil ve Světovém poháru na 6. místě a zároveň vybojoval bronzovou medaili z Evropského mistrovství. Nakonec porazil Britský tým Meraki o tři body. V Evropě byli lepší pouze Belgičané (tým Hayabusa) a tým Francie 1.

V disciplíně FS4 Juniors tým Flying Rebels se výkonem 225 bodů (průměr 28,1 bodu na kolo) vyhrál jak Světový pohár, tak Mistrovství Evropy a druhý tým z Francie na ně ztratil celých 17 bodů. Náš druhý tým Chameleons se umístil na třetím místě ve světovém poháru s výkonem 199 bodů (s průměrem 24,9 bodů na kolo). Oba výkony jsou na světové úrovni a dávají předpoklad, že naši junioři do budoucna budou následovat úspěchy týmu HF CUBS, který vyhrál v juniorech v roce 2019 a teď jsou z nich mistryně Evropy a vítězky Světového poháru.

V disciplíně VFS4 se umístil tým Vertical4s na 6 místě s výkonem 164 bodů z 10 kol. Je to jejich první účast na mezinárodní soutěži a vzhledem k tomu že začali spolu létat před dvěma lety je to obdivuhodný výkon. Disciplína VFS4 je velmi technicky náročná a vyžaduje dlouhou přípravu a trénink na vysokých rychlostech. Zvládnutí této disciplíny se považuje za královskou disciplínu ve formačním létání.

V disciplíně Dynamic flying D2W se ve velké konkurenci Jitka Mančíková s Lucií Harrerovou umístily na předposledním 18 místě.

V disciplíně Dynamic flying D4W tým Cawabonga vybojoval 6 místo v Evropě a v této chvíli tým Czech 1 ve složení Honza Turek, Honza Wantula, Čestmír Frič a Jakub Harrer mají již jistý bronz z Evropy a bojují o bronz i ve světovém poháru.