NAVALIS 2022: Pět hvězd a šest parašutistů nad večerní Prahou

V neděli 15. 5. 2022 proběhly v Praze Svatojánské slavnosti NAVALIS, které jsou oslavou českého světce Sv. Jana Nepomuckého, patrona všech lidí od vody.
 
Vyvrcholením Slavností byl seskok výběru reprezentantů v parašutismu na ponton o rozměru 3×3 m umístěný na Vltavě poblíž Karlova mostu. Symboliku církevních slavností představovalo pět hvězd, tedy pět parašutistů s obrovskými ohňostroji a šestý parašutista, který během přistání podlétl oblouk Karlova mostu, místa pádu Jana Nepomuckého do Vltavy.
 
Fantastický výkon všech parašutistů sledovalo několik tisíc návštěvníků Slavností. Pět hvězd, pět parašutistů a šestý pod mostním obloukem sklidilo obrovský potlesk na otevřené scéně, diváci odcházeli s nezapomenutelným zážitkem.
Atmosféru neopakovatelné show si můžete prohlédnout na přiložených fotkách, na sociálních sítích bude ke zhlédnutí dynamické video z paluby výsadkového letounu, přímo z pohledu parašutisty a samozřejmě z pohledu diváka (např. zde: https://www.facebook.com/pohunek/videos/536726677945068).
 
Seskok provedli: Mark Rahbani (kapitán reprezentačního týmu Canopy piloting CZ a člen Paraklubu BASE Praha), Radim Bednář (reprezentant ČR a člen Aeroklubu Hořovice), Petr Chládek (reprezentant ČR a člen Aeroklubu Strakonice), Jiří Černý (reprezentant ČR a člen Aeroklubu Plzeň), Tomáš Malásek (reprezentant ČR a člen Aeroklubu Plzeň) a Pavel Taršinský a  Petr Chládek (reprezentant ČR a člen Aeroklubu Strakonice).
 
Speciální poděkování za úspěch a podporu celé akci pak patří zaměstnancům ve směně Řízení leteckého provozu ČR, Hasičům Hlavního města Prahy, Zdeňku Bergmanovi a středočeské obci SULICE.