Budějovický pohár 2022

V termínu 20.–22. 5. 2022 se na letišti Hosín konal závod v přesnosti přistání, který je součástí Českého poháru. Organizátorem byl Aeroklub České Budějovice. Patrně i díky nepříznivé předpovědi počasí se sešlo celkem 18 závodníků, kteří utvořili 6 kompletních tříčlenných týmů.

V pátek večer po několika tréninkových seskocích se odstartovala prezentace závodníků, která pokračovala i v sobotu ráno. Vzhledem k páteční bouřce, kterou několik odvážlivců bez úhony přečkalo ve stanu, celou prosluněnou sobotu foukal natolik silný vítr, že nebylo možné skákat v souladu s propozicemi závodu. Po celodenním vyčkávání se soutěžní seskoky odsunuly na neděli.

Soutěžní seskoky byly zahájeny již v 7 hodin ráno, určitá část závodního pole takto brzký start nesla s lehkou rozmrzelostí, která však brzy přešla. Skákalo se z dvojice letounů L-60 S Brigadýr na molitanové doskočiště z výšky cca 900 m.

K vidění byly výkony úctyhodné, úsměvné, občas zavládla marnost a sem tam se napětím tajil dech, nicméně všichni aktéři odešli po svých a po ukončených pěti kolech byli vyhlášeni vítězové a odměněni věcnými cenami převážně konzumního charakteru.

Děkujeme za krásný společně strávený víkend jak sportovcům, tak rozhodčím a pilotům.

Kompletní výsledky jsou ke stažení zde: VYSLEDKY_BP2022