Akrobatický seminář zahájil akrobatickou sezónu 2023

V sobotu 11. 3. 2023 proběhl v salonku bistra Leteckého muzea v Mladé Boleslavi tradiční Akrobatický seminář, který pro akrobaty a akrobatické rozhodčí, instruktory a organizátory závodů zorganizovala Odborná sportovní komise AeČR pro leteckou akrobacii. Našlapaný program přednášek a prezentací zahájil prezident AeČR Vlastimil Dvořák.

Prezentace, obsahující změny soutěžních pravidel, Soutěžní řád letecké akrobacie AeČR a zásady provádění i hodnocení akrobacie na soutěžích byly následovány výběrem rozhodčích pro pohárové a mistrovské soutěže a koordinačními poradami reprezentačních družstev v motorové i bezmotorové akrobacii. Největší zájem a prostor pro diskuzi si získala aktualizace Soutěžního řádu pro akrobacii – a není se čemu divit. Poslední aktualizace tohoto dokumentu proběhla 18. února 2000, tedy ještě před vytvořením samostatné akrobatické komise! Datum účinnosti nového Soutěžního řádu se předpokládá v polovině dubna 2023, aplikace do praxe bude probíhat celou sezónu. 

Akce každoročně zahajuje vlastní akrobatickou sezónu. Letos se osobně zúčastnilo více, než 60 soutěžních akrobatů, rozhodčích a akrobatických instruktorů. Dalších 20 účastníků, kteří se nemohli dostavit osobně, bylo připojeno on-line přes internet.

České akrobaty čekají v dubnu 2023 první tréninkové a výcvikové akrobatické kempy a koncem dubna první soutěže Soutěžního kalendáře AeČR – Mostecký pohár v motorové akrobacii a Jarní pohár v bezmotorové akrobacii v Benešově.

Nebyly nalezeny žádné obrázky